Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Supersnelle vegan Pad Thai met plantaardige reepjes, snijbiet en pinda’s

Vegan, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Supersnelle Pad Thai met plantaardige reepjes regenboogsnijbiet en pinda's | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 200 gram fijne noedels (zie tip)
  • 200 gram peen
  • 1 stuks rode puntpaprika
  • 400 gram spitskool
  • 250 gram snijbiet
  • 60 gram ongezouten pinda's
  • 1 stuks limoen
  • 2 stuks lente-ui
  • 2 bak plantaardige reepjes

In Huis

  • 4 teentjes knoflook
  • olie om te bakken
  • 5 el sojasaus
  • 3 el agavesiroop
  • 0.5 tl chilivlokjes (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Zet water op voor de noedels (zie tip) en kook ze in ruim kokend water in 6 minuten gaar. Giet en spoel koud af. Zet weg.
  2. Rasp de peen of snij in heel kleine staafjes (Julienne). Hak de knoflook fijn. Verwarm olie in een grote wok of hapjespan en roerbak de peen en knoflook zachtjes.
  3. Snij de paprika en spitskool in dunne reepjes. Voeg toe en roerbak op hoog vuur in ca. 6 minuten.
  4. Spoel de snijbiet af. Snij de stengels in stukjes en voeg bij de groenten. Snij het blad in reepjes. Voeg op het laatst bij de groenten tot net aan geslonken.
  5. Hak de pinda’s fijn. Snij de limoen in partjes. Snij de lente-ui in ringetjes. Meng de sojasaus, agavesiroop en eventueel chilivlokjes (als je dat in huis hebt) in een bakje en zet weg.
  6. Bak de plantaardige reepjes in een koekenpan met olie bruin en knapperig.
  7. Voeg ongeveer een derde van de saus bij de reepjes en laat wat karamelliseren (zonder te laten verbranden).
  8. Voeg de helft van de lente-ui, de rest van de saus en de noedels bij de groenten, meng goed en warm nog even door. Breng op smaak met peper en evt. nog een scheutje sojasaus.
  9. Serveer de Pad Thai met een flinke kneep limoensap, de fijngehakte pinda’s, de rest van de lente-ui en de knapperige reepjes.