Skip to main content

Sushibowl met paksoi, champignons en witte kool

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 3 stuk(s) Paksoi
  • 200 g Witte kool
  • 2 cm Gember
  • 1 bakje(s) Champignons
  • 2 stuk(s) Lente-ui

In Huis

  • 300 g Sushi rijst
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 2 el Zonnebloemolie
  • 2 el Hoisinsaus
  • 2 el Sojasaus
  • Peper
icon package

Recept stappen

  1. 1. Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing.
  2. 2. Snij de paksoi in stukken. Snij de kool in dunne reepjes. Schil en rasp de gember. Snij de champignons in plakjes. Snij de lente-ui in schuine ringetjes. Snij de knoflook in plakjes.
  3. 3. Verhit de zonnebloemolie in een wok. Bak de gember, lente-ui en knoflook een halve minuut aan. Voeg de witte kool toe en roerbak 2 minuten. Voeg de champignons toe en roerbak weer 2 minuten. Voeg de paksoi toe en roerbak 1 minuut. Voeg de hoisin- en sojasaus toe en roerbak nog 1 minuut.
  4. Verdeel de rijst over vier kommen en verdeel er de groenten over.
  5. <br>Tip: ook lekker met een paar plakken gebakken tofu, seitan of tempeh.