Skip to main content

Sushibowl met tempeh, paksoi, portobello en witte kool

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stronken paksoi
  • 200 gram witte kool
  • 4 stuks portobello
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 pakjes tempeh

In Huis

  • 300 gram sushi rijst
  • 2 cm gember
  • 2 stuks lente-ui
  • olie om te bakken
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el hoisinsaus
  • 2 el sojasaus
icon package

Recept stappen

  1. Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing.
  2. Snij de paksoi in stukken. Snij de kool in dunne reepjes. Schil en rasp de gember. Snij de portobello's in plakjes. Snij de lente-ui in schuine ringetjes. Snij de knoflook in plakjes.
  3. Snij de tempeh in blokjes van ca. 2 cm. Verwarm een goede laag olie in een koekenpan en bak de tempeh (eventueel in meerdere porties) rondom bruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Verhit de zonnebloemolie in een wok. Bak de gember, lente-ui en knoflook een halve minuut aan. Voeg de witte kool toe en roerbak 2 minuten. Voeg de portobello toe en roerbak weer 2 minuten. Voeg de paksoi toe en roerbak 1 minuut. Voeg de hoisin- en sojasaus toe en roerbak nog 1 minuut.
  5. Verdeel de rijst over vier kommen en verdeel er de groenten over.