Skip to main content

Sweet dumpling gevuld met bulgur en yoghurtsaus

Vegetarisch

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Sweet dumpling pompoen
  • 1 stuk(s) Ui
  • 100 g Cherrytomaatjes
  • 75 g Bright light snijbieten
  • 100 ml Yoghurt

In Huis

  • 1 tl Gedroogde tijm
  • 3 el Plantaardige olie
  • 3 teentje(s) Knoflook
  • 1 tl Kaneelpoeder
  • 2 tl Korianderpoeder
  • 1 tl Komijnpoeder
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 1 tl Gerookt paprikapoeder
  • snufje(s) Cayennepeper
  • 1 tl Kurkumapoeder
  • 400 g Kikkererwten
  • 2 tl Tomatenpuree
  • 1 stuk(s) Citroen
  • 200 g Bulgur
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor tot 200° C. Giet de kikkererwten af in een vergiet en zet opzij.
  2. 2. Halveer de sweet dumpling pompoentjes en verwijder het zaad. Vet een ovenschaal in met een beetje olie. Kwast de pompoentjes van binnen in met wat olie. Zet ze met de snijkant naar beneden in de ovenschaal. Bak 35 minuten in de oven totdat ze beetgaar zijn.
  3. 3. Maak in de tussentijd de vulling. Snipper de ui en snij de tomaatjes in kwarten. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de ui zachtjes aan. Knijp er 2 teentjes knoflook bovenuit en bak zachtjes 30 seconden mee.
  4. 4. Roer er de gedroogde kruiden, de tijm en de tomatenpuree door. Voeg de tomaatjes en de afgegoten kikkererwten toe. Schenk er ca. 100 ml water bij. Roer door en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken.
  5. 5. Bereid in de tussentijd de bulgur volgens gebruiksaanwijzing. Schep er, als de bulgur klaar is, een beetje fijngesneden snijbiet door.
  6. 6. Schep de kikkererwtenvulling in de sweet dumpling en zet nog 10 minuten in de oven.
  7. 7. Maak een yoghurtsaus door de yoghurt te mengen met 1 teentje geperste knoflook en wat citroensap, peper en zout.
  8. 8. Serveer de sweet dumplings met de bulgur en de yoghurtsaus.