Skip to main content

Sweet dumpling gevuld met bulgur, spinazie en een yoghurtsausje

Vegetarisch

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk sweet dumpling pompoen
  • 100 ml yoghurt
  • 1 stuks sjalot
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 250 gram spinazie

In Huis

  • 400 gram kikkererwten
  • 3 el plantaardige olie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 2 tl korianderpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl perookt paprikapoeder
  • 1 snufje cayennepeper
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 2 tl tomatenpuree
  • 200 g bulgur
  • 1 stuk(s) citroen
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor tot 200° C. Giet de kikkererwten af in een vergiet en zet opzij.
  2. Halveer de sweet dumpling pompoen en verwijder het zaad. Vet een ovenschaal in met een beetje olie. Kwast de pompoentjes van binnen in met wat olie. Zet ze met de snijkant naar beneden in de ovenschaal. Bak 35 minuten in de oven totdat ze beetgaar zijn.
  3. Maak in de tussentijd de vulling. Snipper de sjalot en snij de cherrytomaatjes in kwarten.
  4. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de ui zachtjes aan. Knijp er 2 teentjes knoflook bovenuit en bak zachtjes 30 seconden mee. Roer er de gedroogde kruiden, de tijm en de tomatenpuree door.
  5. Voeg de tomaatjes en de afgegoten kikkererwten toe. Schenk er ca. 100 ml water bij. Roer door en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg daarna de spinazie beetje bij beetje toe en laat slinken.
  6. Bereid in de tussentijd de bulgur volgens gebruiksaanwijzing.
  7. Schep de kikkererwtenvulling in de sweet dumpling en zet nog 10 minuten in de oven.
  8. Maak een yoghurtsaus door de yoghurt te mengen met 1 teentje geperste knoflook en wat citroensap, peper en zout.
  9. Serveer de gevulde sweet dumplings met de bulgur en de yoghurtsaus.
  10. Dit is een licht gerecht, serveer het met een salade, wat sneetjes brood of eet het als lichte lunch.