Skip to main content

Sweet Dumpling met Brabantse blauwschimmel en een fris koolrabi-appelslaatje

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuks Sweet Dumpling
  • 1 stuks rode ui
  • 1 stuks venkel
  • 2 stuks lente-ui
  • 500 gram koolrabi
  • 2 stuks appels
  • 160 gram Brabantse blauwschimmelkaas
  • 20 gram pompoenpitjes

In Huis

  • olijfolie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl gedroogde tijm
  • chilivlokken (naar smaak)
  • 5 el olijfolie (voor de dressing)
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 el mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Was de Sweet Dumplings goed, de schil is ook eetbaar. Snij de kapjes eraf, ca. 1/3 vanaf de bovenkant zodat je bij de pitten kan. Schep de pitten met een lepel uit de pompoenen, besprenkel met olijfolie en leg ze met de snijkant naar beneden samen met de kapjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 15-20 min in de oven. Check of ze beetgaar zijn met een vork, ze moeten niet te zacht zijn.
  3. Snipper de ui en fruit zachtjes in olijfolie in een koekenpan of wok. Verwijder het hart en loof van de venkel. Snij de venkel zeer fijn en voeg toe. Pers de knoflook erbij. Doe de tijm erbij (samen met wat chilivlokjes als je van pittig houdt, bijv. 0.25 tl bij 4p). Snij de helft(!) van de lente-ui in ringetjes en voeg toe. Laat op zacht vuur pruttelen.
  4. Snij de andere helft van de lente-ui heel fijn. Maak de dressing: meng de olijfolie extra vierge, azijn, mosterd, peper en zout in een slabak en roer de lente-ui erdoor. Schil de koolrabi goed (met name de onderkant, die is taai), snij in kleine blokjes van 0.5 cm en voeg bij de dressing. Snij de appel met schil in kleine blokjes en voeg toe. Meng alles goed en zet weg.
  5. Rasp de blauwschimmelkaas boven het ui-venkel mengsel. Roer erdoor en zet het vuur uit.
  6. Haal de pompoentjes uit de oven en laat ze een beetje afkoelen. Schep het zachte vruchtvlees uit de pompoen en prak met een vork door het venkel-kaasmengsel. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Vul de pompoenhelften met het venkelkaasmengsel en zet nog 5 minuten in de oven zodat er een bruin korstje op komt. Rooster intussen de pompoenpitjes knapperig op zacht vuur in een droge koekenpan.
  8. Serveer de gevulde pompoentjes met de geroosterde pompoenpitten en het frisse koolrabi-appelslaatje.