Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Syrische grillkaas met prei, meiraap, paksoi, dille, munt en yoghurt

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Syrische grillkaas met prei, meiraap, paksoi, dille, munt en yoghurt | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 400 gram meiraap
  • 800 gram Frieslander aardappelen
  • 2 stuks prei
  • 3 el dille
  • 2 el muntblaadjes
  • 1 bakje yoghurt
  • 3 stuks Shanghai paksoi
  • 400 gram Syrische grilkaas
  • 1 el nigellazaad

In Huis

  • olie om te bakken
  • 3 teentjes knoflook
  • naar smaak citroensap (uit een flesje)
  • naar smaak olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Was de meiraap, verwijder de boven- en onderkant. Snij in kwarten en dan in dunne plakken van 1 cm dik. Schil de aardappels, snij in even grote plakken. Meng in een mengkom met olie, peper en zout. Leg op een bakplaat met bakpapier (evt. op 2 bakplaten als het niet past).
  3. Verwijder het donkerste deel van de prei. Halveer in de lengte en spoel evt. zand er tussenuit. Smeer in met olie, snij in stukken van 10 cm en leg bovenop de meiraap en aardappel. Schuif in de oven voor 25-30 minuten.
  4. Hak de dille en muntblaadjes. Hou apart.
  5. Breng de yoghurt op smaak met een kneepje citroensap, zout en peper.
  6. Hussel de ovengroenten.
  7. Snij het wit van de paksoi in stukjes van 1 cm en het blad in repen. Verhit olie in een koekenpan en bak het wit van de paksoi 2-3 minuten. Hak de knoflook. Voeg dan het blad en de knoflook toe. Bak tot het blad geslonken is. Hou warm.
  8. Verwarm olie in een koekenpan. Halveer de blokken Syrische grillkaas en bak 4-6 minuten al omkerend tot er een mooi krokant laagje omheen zit. Serveer direct anders wordt hij taai.
  9. Haal intussen de groenten uit de oven. Verwijder het buitenste blad van de prei, dat zal geblakerd zijn.
  10. Garneer de groenten met de verse kruiden, yoghurt en het nigellazaad. Serveer met de Syrische grillkaas.