Syrische grillkaas met royale zomerposteleinsalade en geroosterde aardappeltjes

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Syrische grillkaas metzomerposteleinsalade en aardappel | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram agria aardappelen
  • 100 gram yoghurt
  • 25 gram rozijnen
  • 300 gram koolrabi
  • 100 gram peen
  • 1 stuks komkommer
  • 3 stronkje roodlof
  • 250 gram zomerpostelein
  • 400 gram Syrische grillkaas

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el honing
  • 2 tl mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Was de aardappels en snij in wedges (met schil). Meng in een mengkom met olie, zout en peper. Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 25-30 minuten de oven (je kan ervoor kiezen ze een paar minuten voor te koken).
  3. Maak dressing in een grote slakom van de yoghurt, olijfolie extra vierge, witte wijnazijn, honing, mosterd, zout en peper. Voeg de rozijntjes toe.
  4. Schil de koolrabi goed, met name de draderige onderkant. Schil de peen. Rasp beide grof. Was of schil de komkommer, snij in dunne halve maantjes. Schep alles door de dressing.
  5. Verwijder het kontje en hart van de roodlof en snij in dunne ringetjes. Haal de blaadjes (incl. dunne steeltjes) van de zomerpostelein af. Was indien nodig m.b.v. een slacentrifuge. (De dikke stelen zijn in een salade niet lekker.) Schep vlak voor het serveren door de dressing (zie tip 1 en 2).
  6. Verwarm olie in een koekenpan. Halveer de blokken Syrische grillkaas en bak 4-6 minuten al omkerend tot er een mooi krokant laagje omheen zit. Serveer direct anders wordt hij taai.
  7. Serveer de grillkaas met de aardappelen en zomerposteleinsalade.
  8. 1. Je kan ervoor kiezen de postelein pas op je bord te mengen, want als de salade niet op gaat is dat zonde. 2.Garneer de salade met sesamzaadjes als je dat in huis hebt.