Syrische grillkaas met witte bonen-venkelpuree, regenboogwortel en kappertjes-kruidenolie
Vegetarisch
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 1 stuks venkel
- 700 gram regenboogwortel
- 300 gram wortelpeterselie
- 1 stuks rode ui
- 0.5 stuks citroen
- 0.5 bosje peterselie
- 1 bakje kappertjes
- 2 blik witte bonen
- 200 gram Syrische grillkaas (uit NL)
In Huis
- olie om te bakken
- 1 tl gedroogde tijm
- 2 teen knoflook
- 4 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwijder het loof en de onderkant van de venkel. Snij in dunne parten. Verwarm olie in een steelpannetje. Bak de helft(!) de venkel samen met zout, peper en de gedroogde tijm ca. 2 minuten aan, voeg een klein scheutje water toe, dek af en laat in ca. 15 minuten gaar smoren.
- Schil de regenboogwortels en wortelpeterselie. Snij in Vlaamse frietformaat. Snij de ui in dunne partjes. Meng in een mengkom met olie, zout en peper en knijp de citroen erover uit. Verdeel samen met de knoflooktenen (in schil) en de andere helft van de venkel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 minuten in de oven.
- Hak de peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn. Meng met de olijfolie extra vierge, zout en peper.
- Doe een laagje olie in een koekenpan en 'frituur’ de kappertjes in 3-5 minuten. Voeg bij de peterselie-olie.
- Giet de witte bonen af. Bewaar wat vocht. Haal de knoflook alvast uit de oven, druk uit de schilletjes. Doe de witte bonen, knoflook en een flinke scheut olijfolie extra vierge bij de venkel. Pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper. Maak met het bewaarde vocht smeuïg. Warm op een zacht vuurtje op.
- Verwarm olie in een koekenpan. Snij de blokken grillkaas in dunne plakjes of reepjes. Bak in wat olie in enkele minuten om en om bruin.
- Serveer de grillkaas met de witte bonen-venkel puree, geroosterde groenten en kappertjes-kruidenolie.