Skip to main content

Tabouleh met geitensaladekaas en za'atar

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Bulgur
  • 200 g Peen
  • 250 g Koolrabi
  • 250 g Yaconwortel
  • 2 tl Citroenrasp
  • 3 el Citroensap
  • 10 g Bladpeterselie
  • 10 el Koriander
  • 2 el Za'atar kruiden
  • 50 g Veldsla
  • 200 g Geitenkaas

In Huis

  • 6 el Olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt meerdere keren yacon, citroen, koolrabi, veldsla, peen en peterselie en koriander nodig deze week.
  2. Let op de za-atar kruiden zijn te herkennen aan de sesamzaadjes en de groene kruidjes.
  3. 1. Zet 50 gram bulgur pp op met 150ml gezouten water pp op. Breng aan de kook en laat zachtjes 12-15 minuten gaar koken.
  4. 2. Schil de peen en koolrabi en rasp met de grove rasp.
  5. 3. Schil de yacon en snij hele kleine blokjes (max 0.5cm). De yacon heeft de zwarte modderige schil!
  6. 4. Maak intussen een dressing van de citroenrasp, citroensap en olijfolie extra vierge. Hak de peterselie en koriander fijn en voeg toe. Maak op smaak met peper en zout. Roer door de groenten.
  7. 5. Giet de bulgur af als die gaar is, laat ietsje afkoelen en meng bij de groenten samen met de za-atar kruiden.
  8. 7. Verdeel de veldsla op een mooie schaal en verspreid daarover de tabouleh. Verkruimel de geitensaladekaas en laat ieder deze naar smaak over de tabouleh strooien.