Skip to main content

Tabouleh met merguezworstjes en za'atar

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Bulgur
  • 200 g Peen
  • 250 g Koolrabi
  • 4 stengel(s) Paksoi
  • 250 g Yaconwortel
  • 4 stuk(s) Rundermerguez worstje
  • 2 tl Citroenrasp
  • 3 el Citroensap
  • 4 el Fijngehakte peterselie
  • 4 el Koriander
  • 8 tl Za'atar kruiden
  • 1 zakje(s) Veldsla

In Huis

  • 6 el Olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op, je hebt vaker yacon, paksoi, koolrabi en peen nodig deze week.
  2. Let op de za-atar is te herkennen aan de sesamzaadjes en de groene kruidjes.
  3. 1. Zet 50 gram bulgur pp op met 150ml gezouten water pp op. Breng aan de kook en laat zachtjes 12-15 minuten gaar koken.
  4. 2. Schil de peen en koolrabi en rasp met de grove rasp.
  5. 3. Snij het wit van de paksoi-stengels in kleine stukjes en het blad in hele fijne sliertjes. Schil de yacon (met de zwarte modderige schil, de ander is bataat!!) en snij in hele kleine blokjes (max 0.5cm).
  6. 4. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de merguez worstjes zachtjes rondom bruin en gaar in ca. 10 minuten.
  7. 5. Maak intussen een dressing van de citroenrasp, citroensap en olijfolie extra vierge. Hak de peterselie en koriander fijn en voeg toe. Maak op smaak met peper en zout. Roer door de groenten.
  8. 6. Giet de bulgur af als die gaar is, laat ietsje afkoelen en meng bij de groenten samen met de za-atar kruiden.
  9. 7. Verdeel de veldsla op een mooie schaal en verspreid daarover de tabouleh. Serveer met de worstjes.