Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Tabouleh met waterkers, kikkererwten en zonnebloem- za'atar-crunch

Vegan

  • Totale tijd minuten
Tabouleh met waterkers, kikkererwten en zonnebloem- za'atar-crunch | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks witte ui
  • 2 stengel bleekselderij
  • 200 gram peen
  • 200 gram yacon
  • 200 gram bulgur
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 1 stuks citroen
  • 10 grak peterselie
  • 4 tl za'atar specerijen
  • 300 gram koolrabi
  • 1 pot(je) kikkererwten
  • 75 gram waterkers

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teen(tje) knoflook
  • 400 ml kokend water
  • 6 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker aan voor de bulgur.
  2. Snipper de ui. Fruit in wat olie in een soeppannetje. Bestrooi met wat zout. Snij de bleekselderij in dunne halve maantjes, bak mee. Hak de knoflook fijn. Voeg de helft(!) bij de ui en bak rustig verder. Schil de peen en rasp grof, bak even mee.
  3. Schil de yacon (met zwarte modderige schil) en snij in kleine blokjes van max 0.5 cm. Voeg toe, samen met de bulgur en het kokend water. Breng weer aan de kook, zet het vuur uit en laat ca. 10 minuten wellen met het deksel op de pan. Zet na 10 minuten wellen indien nodig het vuur van de bulgur nog even zachtjes aan om evt. overtollig vocht te laten verdampen.
  4. Maak de crunch. Bak de zonnebloempitjes in een droog koekenpannetje tot ze beginnen te kleuren. Bak de za’atar een minuutje mee. Voeg de rest van de knoflook toe. Zet het vuur uit en schud een paar keer goed. Rasp de citroen en hak de peterselie fijn. Voeg bij de crunch als het wat is afgekoeld.
  5. Pers 2 a 3 el citroensap (bij 4p). Doe in een grote saladekom, samen met de olijfolie extra vierge. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Schil de koolrabi (met name de onderkant goed, die is erg taai) en rasp met de grove rasp. Of snij in hele kleine blokjes als je dat makkelijker/lekkerder vindt. Meng door de dressing.
  7. Roer de bulgur los, meng door de koolrabi. Giet de kikkererwten af en meng erbij. Breng op smaak met peper en zout en eventueel nog een kneepje citroensap.
  8. Verwijder alleen de dikke stelen van de waterkers en hak grof. Schep voorzichtig door de tabouleh, samen met een scheut olijfolie extra vierge. Bestrooi met de zonnebloem- za'atar-crunch en serveer.
  9. Goed te weten: De za’atar specerijen zijn van Pit & Pit. Het mengsel bevat: Sesam, sumak, tijm, zout. ALLERGEEN: sesam.