Skip to main content

Tabouleh met Za'atar en merguezworstjes

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Bulgur
  • 150 g Hart van bleekselderij
  • 150 g Peen
  • 200 g Koolrabi
  • 1 bosje(s) Radijsjes
  • 1 stuk(s) Citroen
  • 4 tl Za'atar kruiden
  • 3 el Fijngehakte peterselie
  • 4 stuk(s) Rundermerguez worstje

In Huis

  • 6 el Olijfolie (extra vierge)
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Zet 50 gram bulgur pp met 150 ml gezouten water pp op. Breng aan de kook en laat zachtjes in 12-15 minuten gaar koken.
  2. 2. Neem het binnenste deel van de bleekselderij (het hart) en snij heel fijn.
  3. 3. Schil de aangegeven hoeveelheid peen en koolrabi en rasp met de fijne rasp of snij julienne (echt hele dunne reepjes, bijvoorbeeld plakken maken met de kaasschaaf en dan in dunne luciferstokjes snijden).
  4. 4. Maak de radijsjes schoon en snij in hele dunne plakjes.
  5. 5. Rasp de citroenschil en pers het sap uit.
  6. 6. Meng de olijfolie extra vierge met de citroenrasp, citroensap (ca. 3 el bij 4p), de za'atar kruiden en breng op smaak met peper en zout.
  7. 7. Snij de peterselie fijn.
  8. 8. Meng alle groenten, de peterselie en de dressing goed door elkaar. Roer de bulgur als die gaar is en ietsje afgekoeld er ook doorheen.
  9. 9. Bak intussen de merguezworstjes bruin en gaar. Serveer met de wintertabouleh.
  10. <br>NB. Je hebt twee keer bleekselderij, peen en koolrabi nodig deze week. De za'atar kruiden zitten in het bakje zonder stip!