Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Tabouleh van gierst met kipköfte, yoghurtsaus en Griekse salade

Kip

  • Totale tijd minuten
2025 25 WB tabouleh gierst kipkofte knoflooksaus komkommer tomaat gele paprika 15233

Ingrediënten

In de box

  • 300 gram gierst
  • 1 stuks rode ui
  • 0.5 bak yoghurt
  • 400 gram Kipköftegehakt
  • 4 stuks pomodori tomaat
  • 1 stuks komkommer
  • 15 gram munt/dille
  • 1 stuks paprika geel

In Huis

  • 500 ml water
  • 4 el rode wijnazijn
  • 2 tl oregano gedroogd
  • 1 teentje knoflook (optioneel)
  • olie om te bakken
  • 3 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Rooster de gierst in een droge steelpan op matig vuur ca. 2 minuten. Blijf erbij, pas op dat het niet verbrandt. Voeg de aangegeven hoeveelheid water en een flinke snuf zout toe en roer goed door. Kook zachtjes afgedekt in ca. 15 minuten gaar.
  2. Halveer de kleine (!) rode ui en snij in dunne halve ringen. Doe in een kommetje met de rode wijnazijn, oregano, peper en zout. Zet weg.
  3. Doe de yoghurt in een bakje met zout en peper. Pers er eventueel een klein teentje knoflook bij (verwijder zo nodig het bittere loofje).
  4. Vorm met natte handen pingpongballen van het kipgehakt (zie tip). Druk ze een beetje plat. Bak in een beetje olie gaar en bruin in 6-8 minuten.
  5. Snij de tomaten in partjes en de gele paprika in dunne reepjes. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en snij (de komkommer) in halve maantjes. Doe samen in een slakom. Meng vlak voor (!) het serveren de azijn met ui
  6. Roer de gierst los met een vork. Hak de muntblaadjes en dille fijn en meng door de gierst, samen met zwarte peper, een scheut olijfolie extra vierge en – indien gewenst – wat jus van de kip.
  7. Tip: Wil je sneller klaar zijn? Bak dan het kipgehakt rul in een koekenpan met wat olie.