Tagliatelle al ragù met knolselderij en prei

  • Totale tijd 40 minuten
Geroosterde groenten met yoghurtsausje | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks ui
  • 400 gram Italiaans gekruid gehakt
  • 200 gram peen
  • 300 gram knolselderij
  • 2 stuks prei
  • 1 el tijm
  • 1 el oregano
  • 100 gram Alde Fryske kaas
  • 2 el peterselie

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tenen knoflook
  • 70 gram tomatenpuree
  • 0.5 stuks bouillonblokje
  • 250 ml kokend water
  • 75 ml rode wijn (optioneel)
  • 240 gram tagliatelle
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 el boter
icon package

Recept stappen

  1. Zet een grote pan gezouten water op voor de tagliatelle. Verhit olie in een grote afdekbare wok of braadpan. Snipper de ui en fruit aan. Voeg als de ui glazig is, het gehakt toe en bak rul. (Let op: het gehakt is al gezouten!)
  2. Hak de knoflook fijn. Schil de peen en knolselderij. Snij in blokjes van 0,5 cm. Kerf de prei in de lengte in, spoel zand ertussenuit. Snij in dunne ringen. Voeg alles bij het gehakt en bak ca. 10 minuten.
  3. Zet de waterkoker aan.
  4. Maak een kuiltje in het midden van de pan en voeg de tomatenpuree toe. Fruit even aan zodat het zuurtje eraf gaat. Ris de tijm en de oregano. Hak de oregano fijn. Voeg toe.
  5. Verkruimel het bouillonblokje boven de saus en voeg het kokende water en evt. de rode wijn toe. Dek af en laat ca. 15 minuten pruttelen. Voeg wat vocht toe als de ragù droog kookt. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Kook de pasta al dente volgens instructie op de verpakking.
  7. Rasp de Alde Fryske en zet alvast op tafel. Snipper de peterselie.
  8. Breng de ragù op smaak met de balsamico azijn en een klontje boter.
  9. Serveer de tagliatelle en de ragù in aparte schalen, dan kan iedereen naar smaak opscheppen. Garneer met peterselie en geraspte Alde Fryske.