Tagliatelle al ragú met gesmoorde prei en kappertjes

Lam, Kalf

  • Totale tijd minuten
Tagliatelle al ragú met gesmoorde prei en kappertjes | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram lams-kalfsgehakt
  • 200 gram peen
  • 300 gram wortelpeterselie
  • 2 stuks prei
  • 1 el rozemarijn (gehakt)
  • 2 el peterselie

In Huis

  • olijfolie om te bakken
  • 1 stuks ui
  • 2 teentjes knoflook
  • boter om te bakken
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 tl korianderpoeder
  • 2 tl venkelzaad
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 75 ml rode wijn (optioneel)
  • 0.5 blokje runderbouillon
  • 250 ml kokend water voor bouillon
  • 300 gram tagliatelle
  • kneepje citroensap (mag uit flesje)
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 el kappertjes
  • klont boter
icon package

Recept stappen

  1. Verhit olie in een grote afdekbare wok- of braadpan. Bak het gehakt rul. Snipper de ui en voeg toe als het gehakt rul is.
  2. Schil de peen en wortelpeterselie en snij in kleine blokjes van 0.5 cm. Hak de knoflook fijn. Voeg bij de ui en bak zachtjes ca. 5 minuten mee.
  3. Zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta.
  4. Verwarm een goede klont boter in een afsluitbare wok of braadpan. Haal alleen het donkergroene deel van de prei. Kerf de prei in de lengte in zodat je zand ertussenuit kan spoelen. Snij in ringen en bak al omscheppend 2 minuten. Dek af en smoor gaar op zacht vuur in ca. 10 minuten.
  5. Maak ruimte in het midden van de gehakt en groenten en voeg de tomatenpuree toe. Bak even aan zodat het zuurtje eraf gaat. Hak de rozemarijnnaaldjes grof en voeg toe, samen met de korianderpoeder, venkelzaad, komijnpoeder en gedroogde tijm. Schep een paar keer om.
  6. Blus, als je hebt, af met de rode wijn. Verkruimel het bouillonblokje over de saus en voeg het water toe (iets minder als je rode wijn deed). Dek af en laat ca. 15 min pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (bewaar wat kookvocht bij het afgieten!). Hak de peterselie fijn.
  8. Breng de prei op smaak met een kneepje citroensap en peper en zout.
  9. Roer de balsamicoazijn, kappertjes en een klontje boter door de ragú. Voeg indien nodig nog wat (pasta kook)vocht toe. Laat nog even staan.
  10. Serveer de tagliatelle met de ragúsaus en wat peterselie. Serveer samen met de gesmoorde prei.