Skip to main content

Tagliatelle al ragú met kappertjes en gesmoorde prei

Lam, Kalf

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram lams-kalfsgehakt
  • 1 stuks sjalot
  • 200 gram peen
  • 300 gram knolselderij
  • 1 blikje (70g) tomatenpuree
  • 1 el tijm
  • 1 el rozemarijn (gehakt)
  • 1 bakje specerijen
  • 2 stuks prei
  • 2 pakje verse tagliatelle
  • 2 el kappertjes
  • 2 el peterselie

In Huis

  • olijfolie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 0.5 blokje runderbouillon
  • 250 ml kokend water voor bouillon
  • 75 ml rode wijn (optioneel)
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 klontje boter
icon package

Recept stappen

  1. Verhit olijfolie in een grote afdekbare wok- of braadpan. Bak het gehakt rul. Snipper de sjalot en voeg toe als het gehakt rul gebakken is.
  2. Hak de knoflook fijn. Schil en snij de peen en knolselderij in kleine blokjes van 0.5 cm. Voeg toe als de ui glazig is en bak 5 minuten mee.
  3. Zet de waterkoker aan.
  4. Maak een kuiltje in het midden van de pan en voeg de tomatenpuree toe. Bak even aan zodat het zuurtje eraf gaat. Ris de tijm en rozemarijn, hak de rozemarijn, voeg samen met het bakje specerijen toe en schep om.
  5. Verkruimel het bouillonblokje over de saus en voeg het water en eventueel de rode wijn toe. Dek af en laat ca. 15 min pruttelen. Voeg nog wat vocht toe als de ragú droog kookt. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta.
  7. Haal alleen het donkergroene deel van de prei. Kerf de prei in de lengte in zodat je eventueel modder er tussenuit kan spoelen. Snij in ringen.
  8. Verwarm een goede klont boter in een afsluitbare wok of braadpan en roerbak de prei twee minuten. Dek af en smoor echt zachtjes ca. 10 min. Het mag niet bruin worden!
  9. Breng de prei op smaak met een kneepje citroensap en peper en zout.
  10. Kook de verse tagliatelle al dente in 2 min. Breng intussen de ragú op smaak met de balsamico, kappertjes en een klontje boter. Giet de pasta af. Spoel kort met koud water. Roer door de ragú (afhankelijk van hoeveel koolhydraten je wilt eten kun je ervoor kiezen niet meteen alle pasta door de saus te roeren). Laat nog even staan.
  11. Hak de peterselie fijn. Garneer de tagliatelle al ragú met wat peterselie en serveer samen met de gesmoorde prei.
  12. Goed om te weten: in het bakje specerijen zit (bij 4p): 2 tl korianderpoeder, 2 tl venkelzaad en 1 tl komijnpoeder.