Tagliatelle con lenticchie met zonnebloem-knoflookcrunch en kappertjes

Vegan

  • Totale tijd minuten
Tagliatelle con lenticchie met zonnebloem knoflookcrunch en kappertjes | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 1 stuks ui
  • 200 gram peen
  • 300 gram wortelpeterselie
  • 2 el rozemarijnnaaldjes
  • 1 blikje/potje tomatenpuree
  • 300 gram rode linzen
  • 1.5 blikje tomatenblokjes
  • 2 stuks prei
  • 300 gram tagliatelle
  • 40 gram zonnebloempitten
  • 2 el peterselie
  • 2 el kappertjes

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook (voor saus)
  • 0.25 tl chilivlokjes
  • 900 ml kokend water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 teentje knoflook (voor de crunch)
  • 2 el balsamicoazijn
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de ui. Verwarm olie in een grote afdekbare koeken- of braadpan en fruit de ui zachtjes. Schil en snij de peen en wortelpeterselie in kleine blokjes van ca. 0.5 cm. Bak mee. Hak de rozemarijnnaaldjes en knoflook fijn. Voeg samen met de chilivlokjes (evt. minder als je niet van pittig houdt) toe.
  2. Zet de waterkoker aan.
  3. Maak een kuiltje in het midden van de pan met groenten en bak de tomatenpuree daar een minuutje. Voeg de rode linzen, tomatenblokjes en het kokende water toe en roer goed door. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Laat de saus afgedekt minstens 25 minuten pruttelen. Roer af en toe door! Voeg eventueel extra vocht toe. De saus mag niet droog koken.
  4. Zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta.
  5. Verwijder alleen het donkergroene deel van de prei. Kerf de prei in de lengte in zodat je het zand er tussenuit kan spoelen. Snij in ringen. Blancheer ca. 4 minuten in het kokende water. Giet en spoel even koud af om de mooie kleur te behouden.
  6. Kook de tagliatelle in 9-11 minuten al dente (zie tip). Giet de pasta af en bewaar wat kookvocht!
  7. Bak de zonnebloempitten in een droog koekenpannetje knapperig en bruin. Draai het vuur uit en pers er een knoflookteentje bij. Schud flink zodat ze niet aanbrandt. Hak de peterselie fijn.
  8. Voeg wat kookvocht bij de saus tot gewenste dikte is bereiekt en breng op smaak met de peterselie, balsamico, zout en peper. Roer de prei en pasta door de saus en laat nog even staan.
  9. Serveer de tagliatelle con lenticchie met de zonnebloem-knoflookcrunch.
  10. Je hebt extra pasta gekregen voor grote eters.