Tagliatelle met gehakt in salieroomsaus en geroosterde roodlof

Rund

  • Totale tijd 30 minuten
Tagliatelle met gehakt in salieroomsaus en geroosterde roodlof | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram gehakt halfom
  • 1 stuks sjalot
  • 15 blaadjes salie
  • 1.5 bakje crème fraîche
  • 300 gram tagliatelle
  • naar smaak rucola

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 tl zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 ml witte wijn (optioneel)
  • 300 ml kokend water
  • 1 blokje runderbouillon
  • 1 el poedersuiker
  • 2 tl citroensap (uit een flesje)
  • 3 el (milde) olijfolie
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker aan. Zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta.
  2. Verhit olie in een braad- of hapjespan en bak het gehakt rul. Breng op smaak met de aangegeven hoeveelheid zout. Schep op een bordje en hou apart. Snij de sjalot fijn en fruit zachtjes aan in het braadvet.
  3. Hak de knoflook. Voeg toe samen met de salieblaadjes en bak kort mee. Blus af met een scheut witte wijn als je dat in huis hebt. Voeg de aangegeven hoeveelheid kokend water en de crème fraîche toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven en laat 10-12 minuten zachtjes inkoken op middelhoog vuur.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de grillstand aan.
  5. Kook de tagliatelle in 9-11 minuten al dente. (Wij adviseren de aangegeven hoeveelheid, maar je hebt extra gekregen voor grote eters.) Roer regelmatig om plakken te voorkomen. Giet af.
  6. Snij de roodlof in kwarten en verwijder het hart. Besprenkel de bodem van een ovenschaal met wat olie en leg de roodlof erop. Meng de poedersuiker, citroensap en (milde) olijfolie en besprenkel de roodlof ermee. Zet 5-10 minuten onder de grill tot de roodlof net zacht wordt (let op dat het niet aanbrandt).
  7. Schep het gehakt terug in de saus. Warm nog even door. Breng de saus op smaak met peper.
  8. Garneer de tagliatelle met salieroomsaus met rucola naar smaak. Serveer met de geroosterde roodlof.