Tagliatelle met kalfsstoof, citroen en spitskool
Rund
- totalTime minuten
 
    Ingrediënten
In de box
- 800 g Kalfsstoofvlees gegaard
 - 2 stuk(s) Spitskool
 - 400 g Verse tagliatelle
 
In Huis
- 2 teentje(s) Knoflook
 - 80 g Boter
 - 1 stuk(s) Citroen
 - naar smaak Peper en zout
 
Recept stappen
- Zet de kalfsstoof op in een pan en laat heel langzaam op zacht vuurtje opwarmen.
 - Zet een pan met water op het vuur voor de tagliatelle en volg de instructie op de verpakking.
 - Halveer de spitskolen, verwijder het hart en snij in repen. Snijd vervolgens de knoflook in hele dunne plakjes.
 - Zet een grote pan of wok met dikke bodem op het vuur en smelt een flink stuk boter (ca. 80 gram!).
 - Als de boter schuimt voeg je de spitskool toe, bak even goed aan zodat alles bedekt is met boter en fruit dan de knoflook nog even mee.
 - Draai nu het vuur laag en laat met een deksel op de pan 15-20 minuten heel zachtjes stoven.
 - Rasp ondertussen de helft van de citroenschil en bewaar dit.
 - Als de kool mooi zacht is, maak je het op smaak met het sap van een halve citroen (ca. 2 el) en peper en zout. Doe dit alles naar eigen smaak.
 - Serveer de gemengde pasta met het stoofvlees en de spitskool en maak af met een beetje citroenrasp.
 - Tip: Van de eventueel niet gebruikte spitskool kun je een heerlijk salade maken