Skip to main content

Tagliatelle met venkel, paprika en olijven

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Verse tagliatelle
  • 2 stuk(s) Paprika
  • 2 stuk(s) Venkel
  • 150 g Wortel
  • 1 stuk(s) Ui groot
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 1 blikje(s) Tomatenpuree
  • 1 pot(je) Kruidenmengsel
  • 400 g Tomatenblokjes
  • 2 handje(s) Basilicum
  • 100 g Olijven

In Huis

  • 300 ml Water
  • 1 stuk(s) Bouillonblokje
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 el Suiker
  • naar smaak Olijfolie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet de oven aan op de grillstand.
  2. Snij de paprikas in vieren en verwijder zaad en zaadlijsten. Leg ze onder de grill met de buitenkant naar boven totdat ze zwarte blazen krijgen. Haal ze eruit, doe ze in een kom en dek af.
  3. Zet intussen een pannetje op met water en het bouillonblokje.
  4. Verwijder het loof van de venkel en snij in blokjes. Bewaar wat van het loof om strakjes mee te garneren.
  5. Snij ook de wortel in blokjes en snipper de ui. Verhit de olie in een sauspan of wok en laat de ui, wortel en venkel in tien minuten zacht worden.
  6. Snipper de knoflook en snij het rode pepertje heel fijn (verwijder zorgvuldig de zaadjes en zaadlijsten!). Voeg knoflook, rode peper, tomatenpuree en het kruidenmengsel toe aan de groenten.
  7. Laat twee minuten meebakken en voeg dan de tomatenblokjes, suiker en bouillon toe. Breng aan de kook en laat zachtjes een paar minuten doorkoken.
  8. Ga verder met de afgekoelde stukken paprika: trek de velletjes eraf en snij ze in repen.
  9. Als de groenten beetgaar zijn, haal jeeen paar lepels saus uit de pan en zet die even apart. Pureer de rest met de staafmixer tot bijna glad.
  10. Laat nog een minuut of vijf inkoken indien nodig.
  11. Zet intussen een grote pan water met zout op voor de pasta.Kook die volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en druppel er na het afgieten wat olijfolie over.
  12. Scheur de basilicum in kleine stukjes en voeg toe aan de saus, samen met de reepjes paprika, olijven en de apart gehouden saus.
  13. Breng op smaak met peper en zout en serveer met de pasta. Garneer met de venkel loof. PS: lekker met Parmezaan.
  14. Bakje kruidenmengsel bestaat uit: 1 tl venkelzaad en 1tl oregano