Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Tagliatelle met witte asperges, verse pesto en hazelnoten

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Tagliatelle met witte asperges, verse pesto en hazelnoten | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 2 stuks prei
  • 1.5 stuks courgette
  • 600 gram witte asperges
  • 400 gram tagliatelle (zie tip!)
  • 80 gram hazelnoten
  • 100 gram pikante kaas
  • 2 bakje verse pesto

In Huis

  • olie en boter om te bakken
  • kneepje citroensap (mag uit flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Zet een grote pan gezouten water op voor de tagliatelle. En een pan voor de witte asperges.
  2. Snij de prei in ringen en was grondig. Halveer de courgette en snij in halve maantjes van 1cm dik. Verwijder het kontje (ca. 2 cm) van de witte asperges. Schil grondig en snij in stukken van 2 cm.
  3. Verwarm olie en een klontje boter in een koekenpan en bak de prei en courgette tot deze bruin is. Breng op smaak met zout en peper. Hou warm.
  4. Kook de tagliatelle in 9-11 minuten gaar. Let op: roer in het begin goed om plakken te voorkomen.
  5. Voeg een eventueel een kneepje citroensap en wat zout toe aan het kokende water in de aspergepan. Kook de asperges in ca. 6 minuten gaar. Giet af.
  6. Hak de hazelnoten grof en rooster in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Laat afkoelen.
  7. Rasp de kaas.
  8. Roer de groenten en pesto bij de pasta (zie tip).
  9. Serveer met de hazelnoten en kaas.
  10. Vaak is 75 gram p.p. genoeg, maar je hebt meer ontvangen voor eventueel grotere eters.