Skip to main content

Tagliatelle runderstoof met venkel, peen en roodlofslaatje

Rund

  • Kooktijd 120 minuten
  • Totale tijd 160 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 gram riblapjes (rund) in blokjes
  • 150 gram peen
  • 150 gram wortelpeterselie
  • 2 stuks uien
  • 1 stuks venkel
  • 75 gram gemengde sla
  • 2 stronkjes roodlof

In Huis

  • 6 el olijfolie
  • 2 el bloem
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 4 dl witte wijn
  • 4 dl (runder)bouillon
  • 1 el citroenrasp
  • 3 blaadjes laurier
  • 4 takjes tijm
  • 2 tl venkelzaad
  • 400 gram (verse) tagliatelle
  • 1 el citroensap
  • naar smaak suiker
icon package

Recept stappen

  1. Laat de riblapblokjes op kamertemperatuur komen. Schil en snij de peen en wortelpeterselie in kleine blokjes van 0.5 cm.
  2. Snij de uien fijn. Verhit de olie in een stoofpan. Bestrooi het vlees met peper en zout en haal het door de bloem. Schud de overtollige bloem eraf. Bak de riblappen goudbruin.
  3. Verwarm olie in een wok en fruit de ui en pers 5/6 van de knoflook erbij, voeg de tomatenpuree toe. Bak samen ca. 3 min en doe bij het vlees.
  4. Voeg de peen en wortelpeterselie toe en bak nog 3 min. Voeg de witte wijn, bouillon, citroenrasp, laurierblad en de takjes tijm en het venkelzaad toe in de stoofpan. Dek af met een deksel stoof minstens 2 uur op heel laag vuur. Wil je de saus nog wat laten indikken? Laat nog even inkoken zonder deksel tot gewenste dikte.
  5. Verwijder het loof en het hart van de venkel en snij in stukjes. Hak de rest van de knoflook fijn.
  6. Verwarm olie in dezelfde wok. Fruit de venkel even goed aan en doe dan de knoflook erbij. Hussel goed om, voeg een klein scheutje water toe en dek af met een deksel. Laat 15-20 minuten zachtjes gaar sudderen.
  7. Zet een ruime pan water met zout op voor de pasta. Kook de pasta gaar volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  8. Was de sla met behulp van een slacentrifuge. Verwijder het hart van de roodlof en snij in ringetjes. Maak een simpele dressing van olie, citroensap peper, zout en evt. een beetje suiker.
  9. Check of de venkel gaar genoeg is naar je smaak. Roer de venkel door het stoofvlees en serveer met de tagliatelle en de sla.