Skip to main content

Taiwanees omelet met basilicum en pittige zoete chilisaus

Vegetarisch

  • Totale tijd 15 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • naar smaak desembol volkoren
  • 8 stuk(s) eieren
  • naar smaak gemengde sla

In Huis

  • 1 el sojasaus
  • 1 el mirin (Japanse rijstwijn)
  • 1 tl Walter Abma's tomatenketchup
  • 1 el pittige chilisaus
  • 1 tl oestersaus
  • naar smaak basilicum
  • 1 el plantaardige olie
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Rooster het brood.
  2. Meng alle ingrediënten voor de chilisaus. Zet apart.
  3. Breek de eieren in een kom en klop los met wat peper en zout en wat gesnipperd basilicumblad.
  4. Verhit de olie in een grote koekenpan en giet de helft van het ei erin.
  5. Bak al bewegend een omelet. Keer hem om met behulp van een bord en bak de tweede kant kort.
  6. Klap dubbel, snijd door en sprenkel er wat chilisaus over. Bak zo twee omeletten.
  7. Serveer met wat sla op een geroosterde boterham.