Skip to main content

Tajine met aubergine, tomaat, paprika, abrikoos en kikkererwten

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks ui
  • 1 stuks rode peper
  • 2 stuks aubergine
  • 1 stuks rode paprika
  • 600 gram tomaten
  • 80 gram gedroogde abrikozen
  • 4 el bladpeterselie en koriander
  • 1 el ras el hanout
  • 240 gram bulgur
  • 1.50 blikjes kikkererwten

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • om te bakken olie
  • 1 tl kristalsuiker
  • 0.50 blokje groentebouillon
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de ui. Verhit de olie in een tajine of pan met dikke bodem. Fruit de ui zachtjes aan. Hak de knoflook fijn en snij de rode peper in stukjes (laat de zaadjes zitten als je van pittig houdt). Voeg beide toe.
  2. Snij de aubergine in dobbelsteentjes en bak een paar minuten mee.
  3. Snij intussen de paprika in dunne repen en voeg toe.
  4. Maak de bulgur klaar. Doe 60 gram bulgur per persoon in een pan en doe er water bij tot circa 1 cm boven de bulgur. Kook in circa 12 minuten gaar, giet af, roer los met een vork en voeg olie, peper en zout toe.
  5. Snij de tomaten in stukken en de abrikozen in vieren. Hak de peterselie en de koriander fijn.
  6. Bak de ras el hanout even mee en voeg de suiker, tomaten, de abrikozen en de helft van de kruiden toe. Kruimel het (halve) bouillonblokje erbij en breng aan de kook. Dek af en laat het 15-20 minuten op een matig vuur afgedekt stoven.
  7. Giet de kikkererwten af en roer door de stoof. Laat een paar minuten mee pruttelen.
  8. Breng de tajine op smaak met peper en zout en serveer met de bulgur en de rest van de gehakte verse kruiden.
  9. In de Ras el Hanout voor 4p zit: 1 tl kurkumapoeder, 1/2 tl komijnpoeder, 1/2 tl korianderpoeder, 1/2 tl gemberpoeder, 1/4 tl kaneel, 1/8 tl chilipoeder.