Skip to main content

Tajine met bloemkool, meiraap, abrikozen en volkorencouscous

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Uien
  • 2 stengel(s) Bleekselderij
  • 200 g Winterpeen
  • 1 el Gember (geraspte)
  • 800 g Bloemkool
  • 250 g Meiraap
  • 1 bakje(s) Specerijen
  • 2 stuk(s) Kaneelstokje
  • 1 blikje(s) Tomaten
  • 60 g Gedroogde abrikozen
  • 200 g Couscous
  • 2 tl Munt (fijngehakt)
  • 2 tl Koriander (fijngehakt)
  • 1 pot(je) Kikkererwten
  • 50 g Spinazie

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 500 ml Kokend water
  • 1 stuk(s) Bouillonblokje
  • 1 tl Zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Zet de waterkoker aan met voldoende water voor de bouillon en de couscous.
  2. 2. Snij de ui doormidden en dan in parten. Snij de bleekselderij in plakjes. Verhit olie in een flinke braadpan en fruit de ui en bleek. Snij intussen de peen in stevige plakjes van ca. 1 cm en voeg toe.
  3. 3. Rasp de gember en snij de knoflook fijn.
  4. 4. Snij de steel van de bloemkool in plakken en verdeel verder in stevige roosjes. Schil de meiraap en snij in blokjes van max 2 cm.
  5. 5. Voeg de gember en knoflook toe als de ui glazig is, samen met het specerijenmengsel en de kaneelstokjes. Roer tot de geuren vrijkomen zonder de specerijen aan te laten branden.
  6. 6. Voeg bloemkool en meiraap bij de ui en peen. Vis de tomaten uit het blik en halveer ze. Voeg toe samen met het sap in het blikje en de aangegeven hoeveelheid kokend water met het bouillonblokje. Voeg de helft van het zout en peper toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken tot de groenten beetgaar zijn.
  7. 7. Snij de abrikozen in reepjes en voeg toe.
  8. 8. Breng het water in de waterkoker nog even aan de kook. Doe de couscous in een hittebestendige kom, voeg de andere helft van het zout toe en overgiet met het kokende water, zodat deze net onder water staat. Dek af en laat 5-7 minuten staan. Snij de munt en koriander fijn. Roer samen met een paar druppels olie door de couscous als die gaar is.
  9. 9. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg bij de groenten. Warm even mee. Roer op het laatst de spinazie erdoor en laat even slinken. Serveer met de couscous.
  10. <br>Let op: je hebt vaker peen, ui, spinazie, bleekselderij, gember, koriander en munt nodig deze week. In het specerijenbakje voor 4p zit: 2 tl komijnpoeder, 2 tl kurkumapoeder. In de 2p zit de helft.