Skip to main content

Tajine met lams-kalfsgehaktballetjes

Lam, Kalf

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 banaansjalotten
  • 300 gram cherrytomaatjes
  • 400 gram lams-kalfsgehakt
  • naar smaak salie en tijm

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 rode peper
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 1 ei
  • 2 tl ras el hanout
  • 300 gram quinoa
  • 2 el pompoenpitten
icon package

Recept stappen

  1. Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook. Meng in de keukenmachine tot een puree.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan met dikke bodem. Doe de helft van het uienmengsel erbij en stoof 5 minuten op laag vuur. Voeg het kaneelpoeder toe en schep om.
  3. Snij de cherrytomaten in partjes en voeg toe. Breng aan de kook.
  4. Verwijder zaad en zaadlijsten van de rode peper en hak fijn. Voeg de peper en gedroogde munt toe aan de tomatensaus. Laat zachtjes 20 minuten sudderen.
  5. Neem de andere helft van de sjalotjes-knoflookpuree en meng met het gehakt, het ei en de ras el hanout. Breng op smaak met zout en peper. Meng alles door elkaar totdat je een homogeen mengsel krijgt. Maak balletjes van ongeveer 2 cm doorsnede. Voeg ze aan de tomatensaus toe. Dek af en laat gedurende 20 min. zachtjes sudderen.
  6. Bereid de quinoa volgens gebruiksaanwijzing. Meng met de pompoenpitten en wat salie en tijm naar smaak.
  7. Serveer de gehaktballetjes met saus bij de quinoa.