Skip to main content

Tajine van geitenvlees

  • Totale tijd 120 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Geitenstoofvlees
  • 2 stuk(s) Rode ui
  • 1 stuk(s) Groene paprika
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 600 g Sperziebonen
  • 1000 g Aardappelen

In Huis

  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 el Boter
  • 3 teentje(s) Knoflook
  • 3 tl Paprikapoeder
  • 1 tl Koenjit
  • 1 tl Komijnpoeder
  • 2 tl Korianderpoeder
  • 250 ml Vleesbouillon
  • 400 g Gepelde tomaten
  • Korianderblad
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snij de paprika en rode peper in reepjes.
  2. Verhit olie en boter in een zware braadpan en bak de ui zachtjes 5 minuten aan. Voeg de knoflook en de rode peper toe en bak 30 seconden mee. Roer het vlees erdoor en bak even mee zodat het dicht schroeit. Voeg paprikapoeder, koenjit, korianderpoeder en komijnpoeder toe en roer goed door. Schenk de bouillon en de tomaat erbij en breng aan de kook.Breng op smaak met peper en zout.
  3. Sudder het vlees in ca. 90 minuten totdat het boterzacht is. Voeg de paprika na 60 minuten kooktijd toe. Check nog een keer op peper en zout en bestrooi met korianderblad.
  4. Serveer met sperzieboontjes en aardappelpuree.