Skip to main content

Tajine van lamsmerguez en groenten met couscous

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Courgette
  • 1 stuk(s) Gekleurde paprika
  • 1 stuk(s) Uien
  • 8 stuk(s) Lams merguezworstjes
  • 1 bakje(s) Cherrytomaatjes
  • 400 g Sperziebonen
  • 200 g Couscous Kamut
  • 1 bosje(s) Koriander

In Huis

  • 500 ml Water
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • naar smaak Olie om te bakken
  • naar smaak Peper en zout
  • 1 tl Komijnpoeder
  • 1 tl Kaneelpoeder
  • 2 el Olijfolie
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker aan met ca. 500 ml water (bij 4p) om straks de couscous te kunnen laten wellen.
  2. Snij de courgette in blokjes van ca. 2 cm.
  3. Verwijder de zaadlijsten en het steeltje van de paprika en snij ook in blokjes van ca. 2 cm.
  4. Snipper de ui. Snij de worst in stukken van ca. 3 cm. Hak de knoflook fijn.
  5. Verwarm olie in een pan en bak de worstjes ca. 2 min aan op hoog vuur zodat ze een beetje bruin worden. Haal de worstjes uit de pan, leg op een bord en laat het braadvet in de pan zitten.
  6. Bak de ui en de groenten in het braadvet van de worst op half hoog vuur totdat de uien zacht worden.
  7. Halveer de cherrytomaatjes en staafmix ze grof, met 100 ml water (bij 4p) en de komijn en kaneel.
  8. Voeg als de uien zacht zijn de knoflook toe in de pan. Bak nog ca. 30 sec en voeg dan de tomatensaus toe, roer door en laat pruttelen voor in totaal ca. 10 min.
  9. Snij intussen de uiteinden van de sperziebonen af en snij ze in stukjes van ca. 2 cm lang. Voeg na 5 min. de sperziebonen en de worstjes bij het groentemengsel in de pan, schep om en laat het geheel nog eens 5 min pruttelen, tot de sperziebonen gaar zijn. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  10. Doe ondertussen de couscous in een hittebestendige kom, breng het water nog even aan de kook en doe 250 ml (bij 4p) met wat zout bij de couscous. Laat 3-5 min wellen.
  11. Pluk ondertussen de blaadjes van de koriander.
  12. Check of de couscous gaar is, voeg 1 el olijfolie (bij 4p) en roer goed door met een vork. Dien de couscous op met de tajine en bestrooi met de blaadjes koriander.