Skip to main content

Tajine van lamsvlees met gekarameliseerde sjallotten en peren

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Lamsboutlapjes
  • 1 stuk(s) Ui

In Huis

  • 3 stuk(s) Peren
  • 1 tl Gemberpoeder
  • 1 tl Kaneel
  • 1 tl Saffraan
  • 500 g Sjalot
  • 40 g Boter
  • 1 el Honing
  • 5 el Zonnebloemolie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Blancheer de sjalotjes 5 minuten in kokend water en pel ze zodra ze voldoende zijn afgekoeld; verwijder de uiteinden.
  2. Verhit 2 eetlepels van de olie op laag vuur en bak de sjalotjes 5 - 10 minuten. Schud de pan af en toe tot de sjallotjes lichtbruin zijn.
  3. Schil en snipper de ui. Verhit 2 eetlepels olie op halfhoog vuur en bak het vlees rondom bruin.
  4. Voeg de ui toe en overgiet met heet water; het hoeft niet onder te staan. Doe de gebakken sjalotjes er ook bij.
  5. Roer er zout, royaal peper, gember, kaneel en saffraan door en laat het vlees met de sjalotjes in de gesloten pan 45 minuten stoven; schep van tijd tot tijd om.
  6. Neem tegen het eind van de bereiding het deksel van de pan zodat de saus kan inkoken. Er moet nog maar weinig vloeistof over zijn. Roer er als laatste de honing door.
  7. Was de peren, snij ze in vieren en verwijder het klokhuis, maar niet de schil.
  8. Bak ze in boter met de laatste lepel olie op halfhoog vuur tot de snijkanten lichtbruin en gekarameliseerd zijn.
  9. Leg, als ze niet helemaal zacht zijn (afhankelijk van de grootte en rijpheid), ze op het vlees in de pan met de schil naar boven en stoof ze mee tot ze zacht zijn, maar let er wel op dat ze niet uiteenvallen.