Skip to main content

Tandooriburger aan een stokje met paprika-chimmichurri

Rund

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 ui
  • 2 puntpaprika
  • 4 hamburgers

In Huis

  • 1 tl gember + rode peper
  • 2 el korianderblad
  • 1 el peterselie
  • 1 el oregano
  • 2 teentje(s) geperste knoflook
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl garam massala
  • 30 ml olijfolie (extra vierge)
  • 1 tl honing
  • naar smaak gedroogde rode peper
  • 1 el witte wijnazijn
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de ui. Verwijder zaad en zaadlijsten van de paprika en hak fijn. Schil en rasp de gember. Hak het koriander- en peterselieblad en de oregano fijn.
  2. Maak de hamburgers. Neem 4 hamburgers en verbrokkel in een grote schaal. Voeg de gehakte ui, de helft van de knoflook, gember, korianderpoeder, komijnpoeder en garam massala toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed en zet 30 minuten in de koelkast zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.
  3. Maak in de tussentijd de chimmichurri. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Voeg de andere helft van de knoflook, honing en rode peper toe en bak zachtjes totdat de knoflook een beetje geel wordt. Voeg de paprika toe en doe het deksel op de pan. Zet het vuur laag. Laat 6 minuten zachtjes stoven. Voeg de azijn toe en laat weer 5 minuten afgedekt zachtjes stoven. Voeg de gehakte koriander, peterselie en oregano toe. Draai het gas hoog en laat alle vloeistof verdampen.
  4. Verdeel dan het gekruide vlees in 8 porties. Rol er met vochtige handen 8 langwerpige balletjes van. Prik steeds twee balletjes in de lengte aan 2 satestokjes (draait gemakkelijker). Kwast de balletjes in met wat olie en bak ze in de koekenpan of op de BBQ bruin en gaar in ca. 5 minuten.
  5. Serveer de tandooriburger met de paprika-chimmichurri.
  6. Wijnsuggestie:Kasaura Montepulciano - Cantina Zaccagnini (Abruzzen, Italie), is robijnrood met een krachtig aroma van rijp fruit. In de smaak lekker sappig en kruiden.