Tapas: Patatas met aioli, champiñones al ajillo en tomaten-venkel salade met olijfolie peperig groen van Abma’s
Vegetarisch
- Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten
In De Krat
- 800 gram Frieslander aardappels
- 500 gram kastanjechampignons
- 1 stuks ciabatta bruin
- 500 gram cherrytomaatjes
- 1 stuks venkel
- naar smaak olijfolie peperig groen
- 2 el bieslook
- 3 el peterselie
- naar smaak aioli
In Huis
- olie om te bakken
- 4 teen knoflook
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schrob de aardappels en snij in blokjes van 2 cm. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de aardappels erover en besprenkel met olie, zout en peper. Schuif in de oven en bak 25-30 minuten.
- Snij de knoflook in plakjes. Doe in een ovenschaal met de (hele) kastanjechampignons en flink wat olie, zout en peper. Bak 20-25 minuten in de oven.
- Besprenkel de korst van het brood met water en bak 8-10 min af in de oven.
- Halveer de cherrytomaatjes. Verwijder het loof, kontje en harde binnenste deel van de venkel en snij in dunne plakjes. Leg beide op een bordje. Besprenkel royaal met de olijfolie peperig groen. Breng op smaak met peper en zout en knip de bieslook erover.
- Snij het brood en zet een bakje op tafel met wat olijfolie peperig groen om te dippen.
- Hak de peterselie grof. Garneer de champignons met de peterselie en serveer. Serveer de aioli bij de patatas.
- Serveer alle tapas hapjes in gezellige bakjes! 😊