Tapas: Patatas met knoflookmayonaise, ensalada de tomates met en champiñones al ajillo

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd 30-35 minuten
Tapas patatas aioli, tomatensalade en champinones al ajillo recept | Maaltijdbox recept

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram Frieslander aardappelen
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 1 stuks stokbrood
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 6 stuks tasty tom tomaten
  • 2 el bieslook
  • 3 el peterselie

In Huis

  • olie om te bakken
  • 4 teen knoflook (voor champginons)
  • kneepje citroensap (uit een flesje)
  • naar smaak olijfolie extra vierge
  • 6 el (vegan) mayo
  • 1 klein teentje knoflook (voor knoflookmayo)
  • naar smaak paprikapoeder
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. (Zie tip!)
  2. Schrob de aardappels en snij in blokjes van 2 cm. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olie, zout en peper. Bak 25-30 minuten in de oven.
  3. Snij de knoflook in plakjes. Doe in een ovenschaal met de (hele) kastanjechampignons en flink wat olie, zout en peper. Bak 20-25 minuten in de oven.
  4. Besprenkel de korst van het brood met water en bak 8-10 (korter??) min af in de oven.
  5. Halveer de cherrytomaatjes en snij de tomaten in dunne plakken. Besprenkel royaal met de olijfolie extra vierge. Hak de bieslook. Garneer met de bieslook, zout en peper.
  6. Hak de peterselie grof. Garneer de champignons met de peterselie. Snij het brood in plakjes.
  7. Schep de (vegan) mayonaise in een bakje. Pers de knoflook erbij en meng er samen met een kneepje citroensap doorheen. Garneer de patatas met wat paprikapoeder en serveer met de knoflookmayo.
  8. Serveer alle tapas hapjes in gezellige bakjes! 😊
  9. Maak i.p.v. de knoflookmayo in dit recept huisgemaakte aioli. Voor 4p: Laat 2 eieren op kamertemperatuur komen. Scheid de eieren en doe de dooier(s) in de beker van de staafmixer. Hak 2 teentjes knoflook in plakjes. Voeg toe samen met een kneep citroensap en zout. Zet de staafmixer in de beker en mix zachtjes op de laagste stand. Giet er 120 ml milde/zonnebloemolie beetje bij beetje bij. Mix heel zachtjes tot gewenste dikte is bereikt. De olie hoeft niet op.