Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Tapas: Patatas, ensalada de tomates, judías verdes (sperzieboontjes) en tomate en champiñones al ajillo

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd minuten
Tapas: Patatas, ensalada de tomates, judías verdes (sperzieboontjes) en tomate | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 800 gram Nicola aardappelen
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 300 gram sperziebonen
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 6 stuks tasty tom tomaten
  • 1 bosje bieslook
  • 1 stuks stokbrood
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 0.5 bosje peterselie

In Huis

  • olie om te bakken
  • 3 teen knoflook (voor champginons)
  • naar smaak olijfolie extra vierge
  • 2 teen knoflook (voor boontjes)
  • 1 tl (gerookt) paprikapoeder
  • 100 ml water (of witte wijn)
  • 6 el (vegan) mayonaise
  • 1 klein teentje knoflook (voor knoflookmayo)
  • kneepje citroensap (uit een flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schrob de aardappels en snij in blokjes van 2 cm. Meng met olie, zout en peper. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 25-30 minuten in de oven.
  3. Zet een (steel)pan met een laagje water op voor de sperzieboontjes.
  4. Snij de knoflook in plakjes (3 bij 4p). Doe in een ovenschaal met de (hele) kastanjechampignons en flink wat olie, zout en peper. Zet naast de aardappels en bak ca. 20 minuten in de oven.
  5. Schoon de boontjes en halveer. Kook in 6-8 minuten beetgaar, vanaf dat het water weer kookt. Giet af en spoel koud na.
  6. Halveer de cherrytomaatjes en snij de Tasty Tom tomaten in plakken, hou 2 tomaten (bij 4p, 1 bij 2p) achter. Besprenkel royaal met de olijfolie extra vierge. Hak of knip de bieslook. Garneer met de bieslook, zout en peper.
  7. Besprenkel de korst van het brood met water en bak 6-8 minuten af in de oven.
  8. Hak de knoflook (2 bij 4p). Snij de achtergehouden tomaat in stukjes. Verwarm olie in een steelpan. Fruit de knoflook, (gerookt) paprikapoeder en tomatenpuree aan, voeg de tomatenstukjes toe. Voeg het water (of de witte wijn) toe en laat ca. 4 minuten inkoken. Breng op smaak met zout. Schep de tomatensaus en boontjes door elkaar.
  9. Doe de (vegan) mayonaise in een bakje. Pers de knoflook (verwijder groenloofje) erbij (1 bij 4p) en meng er samen met een kneepje citroensap doorheen. Bestrooide patatas met wat paprikapoeder en serveer met de (vegan) knoflookmayo.
  10. Hak de peterselie grof. Garneer de champignons met de peterselie. Snij het brood in plakjes
  11. Serveer alle tapas hapjes in gezellige bakjes! 😊
  12. Maak bij de tapasavond i.p.v. de knoflookmayo huisgemaakte aioli. Voor 4p: Laat 2 eieren op kamertemperatuur komen. Scheid de eieren en doe de dooier(s) in de beker van de staafmixer. Hak 2 teentjes knoflook in plakjes. Voeg toe samen met een kneep citroensap en zout. Zet de staafmixer in de beker en mix zachtjes op de laagste stand. Giet er 120 ml milde/zonnebloemolie beetje bij beetje bij. Mix heel zachtjes tot gewenste dikte is bereikt. De olie hoeft niet op.