Skip to main content

Tapas van gegrilde courgette en paprika

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Courgette
  • 3 stuk(s) Rode puntpaprika
  • 1 stuk(s) Breekbrood

In Huis

  • 4 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 bosje(s) Bladpeterselie
  • 6 filet(s) Ansjovis
  • naar smaak Zeezout
  • naar smaak Peper uit de molen
icon package

Recept stappen

  1. Gegrilde courgette:
  2. Snij de courgette in lange plakken m.b.v. een dunschiller of kaasschaaf. Kwast de courgetteplakjes in met wat olijfolie. Grill ze om en om op een grillpan totdat ze mooi gestreept zijn. Leg ze op een grote schaal. Bestrooi met peper en zout. Hak de peterselie fijn en strooi over de courgette.
  3. Pers 1 teentje knoflook met ca. 3 eetlepels olijfolie. Schenk over de courgettes.
  4. Gegrilde paprika's:
  5. Halveer de paprika's en verwijder zaad en zaadlijsten. Leg onder de grill totdat ze zwarte blazen krijgen. Verwijder het vel. Snij in lange repen en leg in een schaaltje. Snij 1 teentjes knoflook in heel dunne plakjes en strooi over de paprika. Bestrooi met peper en zout. Besprenkel met ca. 2 eetlepels olijfolie.
  6. Leg de ansjovisfilets tussen de paprika's en serveer met brood en lekkere olijfolie.