Skip to main content

Tartaar speciaal met aardappel-aardpeerstampje en bleekselderijgratin

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram bleekselderij
  • 1 ui
  • 600 gram aardpeer
  • 600 gram kruimige aardappelen
  • 100 gram Kinderdijker belegen
  • 2 el bieslook
  • 3 el peterselie
  • 4 tartaartjes speciaal

In Huis

  • 2 laurierbladeren
  • nootmuskaat (naar smaak)
  • olie om te bakken
  • scheutje melk
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker aan en verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Haal de stengels bleekselderij los, snij de lelijke uiteinden eraf en snij ze in drieën. Leg de stukken bleekselderij in een diepe koekenpan (met deksel) naast elkaar. Snij de ui doormidden en dan in ringen en voeg die samen met de laurierbladeren erbij. Giet er kokend water over zodat de stukken net onder staan. Laat op laag vuur met deksel zachtjes 5-7 min koken totdat de stengels zacht zijn.
  3. Schil de aardperen, snij in gelijke stukken en zet op in gezouten water. Schil en snij ook de aardappels en doe ze bij de aardperen. De aardperen moeten in ieder geval 15 minuten koken om gaar te worden.
  4. Vet een ovenschaal in. Haal de stengels, ui en laurier uit de pan en leg ze in de ovenschaal. Maak op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Rasp de kaas erover en bak 15-20 minuten in het midden van de oven.
  5. Hak de bieslook en peterselie (ook de steeltjes) fijn.
  6. Bak de tartaar speciaal om en om bruin en gaar. Doe dit in een heel klein beetje olie, want uit de tartaar speciaal komt ook vrij veel olie!
  7. Giet de aardappels en aardpeer af als ze gaar zijn af. Stamp fijn samen met een scheutje melk en maak op smaak met peper en zout. Roer de bieslook en peterselie erdoor.
  8. Serveer de aardappel-aardpeerpuree met de tartaar speciaal en de gratin. Giet evt. wat jus van de tartaar over de puree.
  9. Let op: De kruimige aardappelen en aardperen zitten samen in een zakje.