Skip to main content

Tartaar speciaal met aardpeer-aardappelpuree en gestoofde spitskool

Varken

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 g Aardappelen kruimig
  • 500 g Aardpeer
  • 600 g Spitskool
  • 4 stuk(s) Tartaar
  • 1 bakje(s) Creme fraiche

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • om te bakken Olie
  • 1 tl Tijm
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op! Je hebt ook spitskool nodig bij een ander recept deze week.
  2. Schil de aardappels en snij in stukken. Schrob de aardperen schoon en snij in even grote stukken als de aardappels. Zet op met zout en kook gaar in circa 15 minuten.
  3. Halveer de spitskool, verwijder het hart en snij in reepjes. Hak een teentje knoflook fijn. Bak de spitskool even goed aan in wat olie, voeg dan de knoflook en de tijm toe, roer om en stoof dan rustig met deksel gaar in circa 10-15 minuten.
  4. Verwarm een koekenpan en bak daarin de tartaartjes mooi bruin en rosé. Je hoeft nauwelijks olie te gebruiken bij deze tartaartjes.
  5. Stamp de aardappels en aardperen en roer er de creme fraiche doorheen. Maak op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de puree met de gestoofde spitskool en de tartaartjes.