Tartaar speciaal met champignons, broccoli en rijst

Rund

  • Totale tijd 45 minuten
Tartaar speciaal met champignons, broccoli en rijst | maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks rode ui
  • 1 el cornichons
  • 10 gram bladpeterselie
  • 2 stuks broccoli
  • 300 gram champignons
  • 4 stuks tartaar speciaal

In Huis

  • 300 gram rijst
  • olijfolie om te bakken
  • 3 teentjes knoflook
  • scheutjes cognac
  • 100 ml slagroom
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Pel de uien en snij ze samen met de cornichons in dunne plakjes. Snipper de peterselie fijn. Doe alles in een kom en meng met een scheutje azijn van de cornichons. Zet apart.
  2. Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing. Stoom de broccoli in 6-8 minuten beetgaar.
  3. Snij de champignons. Verhit 2 eetlepels van de olijfolie in een koekenpan en bak de champignons aan. Knijp er de knoflook bovenuit en bak samen totdat de champignons bruin beginnen te worden. Schep het uien-peterseliezuur erbij en roer regelmatig.
  4. Rasp de schil van de citroen.
  5. Verhit 2 eetlepels van de olie in een andere koekenpan en bak de tartaar in circa 3 minuten voor elke kant. Draai het vuur laag en schenk er eventueel een klein beetje brandy bij. Laat verdampen. Voeg de champignons toe en haal de tartaar uit de pan en laat rusten. Roer de slagroom erdoor en laat aan de kook komen.
  6. Serveer met de tartaar met de paddenstoelen, rijst en cornichons.