Tartaar speciaal met citroen-broccoli en gebakken aardappelen

Rund

  • Totale tijd 35 minuten
Tartaar speciaal met citroen broccoli en gebakken aardappelen | maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 gram aardappelen
  • 2 stuks broccoli
  • 1 tl citroenrasp
  • 1 el citroensap
  • 4 stuks tartaar speciaal

In Huis

  • olijfolie om in te bakken
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 flinke klont boter
  • mayonaise (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet een laag gezouten water op voor de broccoli.
  2. Was of schil de aardappelen. Snij in kleine blokjes van 2 cm. Meng in een kom met olijfolie, paprikapoeder, peper en zout. Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 20-25 minuten in de oven.
  3. Snij de broccoli in roosjes en de steel in stukjes. Kook in 5-10 minuten beetgaar.
  4. Rasp de citroen en pers het sap. Giet de broccoli af, doe terug in de pan en meng een klont boter, de citroenrasp en sap erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Bak de tartaar speciaal in een beetje olie mooi bruin in ca. 3 minuten per kant, op middelhoog vuur. Ze mogen een beetje rosé zijn van binnen. Laat na het bakken nog even rusten onder een stuk aluminiumfolie.
  6. Server de tartaar speciaal met de citroen-broccoli en de gebakken aardappelen. Lekker met een beetje mayo!