Tartaar speciaal met gebakken aardappelen, courgette en romige citroen-broccoli

Rund

  • Totale tijd 40 minuten
Tartaar speciaal met gebakken aardappelen courgette en citroen broccoli | maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 gram aardappelen
  • 2 stuks broccoli
  • 1 stuks rode peper
  • 1 tl citroenrasp
  • 1 el citroensap
  • 4 stuks tartaar speciaal
  • 1 stuks courgette

In Huis

  • olijfolie om te bakken
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 flinke klont boter
  • mayonaise (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet een laag gezouten water op voor de broccoli.
  2. Was of schil de aardappelen. Snij in kleine blokjes van 2 cm. Meng in een kom met olijfolie, paprikapoeder, peper en zout. Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 20-25 minuten in de oven.
  3. Snij de broccoli in roosjes en de steel in stukjes. Kook in 5-10 minuten beetgaar.
  4. Hak de rode peper fijn. Rasp de citroen en pers het sap.
  5. Giet de broccoli af, doe terug in de pan en meng een flinke klont boter, rode peper, citroenrasp en sap erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Bak de tartaar speciaal in een beetje olie mooi bruin in ca. 3 minuten per kant, op middelhoog vuur. Ze mogen een beetje rosé zijn van binnen. Laat na het bakken nog even rusten onder een stuk aluminiumfolie.
  7. Snij de courgette in kleine blokjes van 2 cm en bak een paar minuten in het vet van de tartaar. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Serveer de tartaar speciaal met de courgette en citroen-broccoli en de gebakken aardappelen. Lekker met een beetje mayo!