Skip to main content

Tartaar speciaal met gebakken aardappels en roergebakken broccoli

Rund

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Tartaar speciaal
  • 2 stronk(en) Broccoli
  • 1000 g Aardappelen
  • 1 stuk(s) Ui
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • om te bakken Olijfolie
  • om te bakken Boter
  • naar smaak Peper en zout
  • eventueel toevoegen Mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. Haal het vlees uit de ijskast om op kamertemperatuur te komen.
  2. Schil de aardappels en snij in gelijke stukken (kwarten of helften). Zet de aardappels op in koud water met zout. Kook net aan gaar in max 10 minuten. Snij ze dan in schijfjes.
  3. Zet ondertussen ook een pan water en zout op voor de broccoli. Snij de broccoli in roosjes en blancheer ze in 3 minuten als het water kookt. Spoel af met koud water zodat het mooi groen blijft.
  4. Zet een pan of wok op met 2 el olie en laat goed heet worden. Draai het vuur zacht en bak hierin de aardappelschijfjes rustig aan. Voeg na 5 minuten een klontje boter toe en peper en zout naar smaak en bak de aardappels verder gaar en goudbruin.
  5. Pel de ui en snij in ringen. Hak de knoflook fijn.
  6. Zet een flinke koekenpan op het vuur met en klein beetje olie. Bak de tartaartjes om en om gaar en goudbruin in circa 7 minuten. Afhankelijk van je smaak meer of minder doorbakken. Haal ze uit de pan en wikkel ze in folie om even te laten rusten.
  7. Doe de ui bij het bakvet van de tartaartjes en fruit zachtjes aan. Voeg de broccoli roosjes en de knoflook toe en roerbak een paar minuten mee.
  8. Dien de tartaartjes op met de broccoli en gebakken aardappeltjes (en eventueel wat mayonaise).