Skip to main content

Tartaar speciaal met gebakken aardappeltjes en brighlights snijbieten

Rund

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 g Nieuwe aardappelen
  • 800 g Bright light snijbieten
  • 4 stuk(s) Tartaar speciaal

In Huis

  • 1 klontje(s) Boter
  • 2 teen Knoflook
  • 1 el Olie om te bakken
  • naar smaak Mayonaise
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Haal de tartaar alvast uit de koeling.
  2. 2. Schil of was de aardappels en snij in stukjes of wedges, net wat je lekker vindt. Bak de aardappels op hoog vuur een paar minuten aan in een klont boter met een beetje olie. Voeg een paar drupjes water toe, dek af en laat ca. 10 minuten zachtjes verder garen. Roer af en toe om.
  3. 3. Spoel de snijbiet af. Snij de stelen in stukjes en het blad in repen. Hak de knoflook fijn.
  4. 4. Haal de deksel van de aardappels en laat nog een minuut of 6 verder bakken tot bruin.
  5. 5. Bak intussen de tartaartjes om en om bruin en gaar in ca. 6 minuten.
  6. 6. Bak in een wok de steeltjes van de snijbiet in een beetje olie aan en voeg na 2 minuten de knoflook toe. Hussel een paar keer om en voeg het blad toe. Laat slinken, maak op smaak met zout en peper en serveer direct met de tartaar speciaal, de gebakken aardappels en wat mayo naar smaak.