Skip to main content

Tartaar speciaal met geroosterde bieten, pastinaak, aardappels en veldsla

Rund

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Rode en gele bieten
  • 600 g Pastinaak
  • 600 g Aardappelen
  • 1 stuk(s) Citroen
  • 2 zakje(s) Veldsla
  • 4 stuk(s) Tartaar speciaal

In Huis

  • 2 teen Knoflook gekneusd
  • 3 el Olijfolie
  • 3 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 el Witte wijnazijn
  • 1 tl Mosterd
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet een pan met water op voor de aardappels en pastinaak.
  2. 2. Schil de bietjes en snij in blokjes van ca. 2 cm. Hussel goed om in een mengkom met de helft van het citroensap (bewaar de uitgeknepen citroen!), 1/3 van de olijfolie en peper en zout. Doe in de oven op een bakplaat met bakpapier.
  3. 3. Schil de pastinaak en aardappel en snij in gelijke stukken (wat groter dan de bieten). Kook 8 minuten voor in het kokende water. Giet af en laat even droogstomen. Hussel de stukken in de mengkom met de rest van het citroensap, 2/3 van de olijfolie, de gekneusde knoflook en flink wat peper en zout uit de molen. Leg bij de bietjes samen met de uitgeknepen citroenhelften. Totale oventijd is ca. 30 minuten. Hussel halverwege een keer om.
  4. 4. Was de sla met behulp van een slacentrifuge. Maak een vinaigrette van olijfolie extra vergine, azijn, mosterd, peper en zout.
  5. 5. Bak de tartaartjes op laag vuur om en om mooi bruin en gaar in circa 10 minuten. Olie is niet nodig, dat zit al in de tartaar speciaal.
  6. 6. Dien de tartaartjes op met de geroosterde groenten en de sla.