Skip to main content

Tartaar speciaal met zomers broccolistampje

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Tartaar speciaal
  • 1000 g Aardappelen
  • 2 stronk(en) Broccoli

In Huis

  • 1 teentje(s) Knoflook
  • om te bakken Olie
  • 1 klontje(s) Boter
  • 1 scheutje(s) Olijfolie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet een flinke pan water met zout op het vuur.
  2. Plet de knoflookteen (met schil).
  3. Schil de aardappelen en snij in stukken. Voeg toe aan het kokende water, samen met de geplette knoflookteen en breng weer aan de kook. Zet dan een wekker voor 5 minuten want daarna gaat een deel van de broccoli erbij.
  4. Snij de roosjes van de broccolistronken, maak ze vrij klein. Snij vervolgens de grote stronk en de kleinere stronkjes die over zijn, in kleine stukjes. Doe de stronkjes na 5 minuten bij de aardappelen en voeg na nog eens 5 minuten de roosjes toe.
  5. Begin intussen met de tartaartjes. Braad ze in weinig olie op matig vuur. De tartaartjes verliezen vrij veel smaakvolle olie, dat is lekker als jus voor bij de stamppot.
  6. Check of de aardappels en broccolistronkjes gaar zijn. Giet af en haal de knoflookteen eruit. Verwijder het schilletje van de knoflook en snij fijn. Voeg weer toe aan de aardappels.
  7. Stamp het geheel met een klontje boter en een flinke scheut olijfolie tot een lekker grove puree. Maak goed op smaak met peper en zout.
  8. Serveer de stamppot met de tartaartjes en de jus.