Skip to main content

Tartaar speciaal, salade van Chinese kool met maanzaad en hasselbackpotatoes

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Nieuwe aardappelen
  • 400 g Chinese kool
  • 1 stuk(s) Uien
  • 4 stuk(s) Tartaar speciaal

In Huis

  • 25 g Boter
  • 1 stuk(s) Appel
  • 1 el Suiker
  • 125 ml Citroensap
  • 1 tl Franse mosterd
  • 160 ml Olijfolie
  • 1 el Maanzaad
  • naar smaak Zout
  • 100 g Cashewnoten
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor tot 225 °C.
  2. 2. Vet de ovenschaal in met wat boter. Smelt de rest van de boter.
  3. 3. Leg een aardappel in de holte van een lepel en snij in dunne plakjes tot de rand van de lepel. Zo blijft de onderkant aan elkaar zitten. Doe dit ook met de rest van de aardappelen. Dep de aardappelen droog en leg ze met de ingesneden kanten naar boven in de beboterde ovenschaal. Zorg dat ze netjes naast elkaar staan en goed in de schaal passen zodat ze niet omvallen. Snij zo nodig een dun plakje van de onderkant zodat ze beter blijven liggen.
  4. 4. Kwast de aardappelen in met de gesmolten boter en bestrooi met grof zeezout. Bak 30 minuten in het midden van de oven. Kwast ze na 30 minuten nog een keer in met boter. Bak dan nog 25 minuten totdat de aardappelen mooi bruin en gaar zijn. Dit is afhankelijk van de grootte van de aardappelen die je gebruikt.
  5. 5. Snij de Chinese kool in dunne repen. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in stukjes. Snipper de ui zo fijn mogelijk.
  6. 6. Doe suiker, citroensap, ui, mosterd en zout in een keukenmachine en draai tot alles goed gemengd is. Giet er terwijl de machine draait langzaam de olie bij tot een gladde massa ontstaat. Haal uit de keukenmachine en meng er het maanzaad door.
  7. 7. Doe de Chinese kool in een grote salade schaal. Strooi er de cashewnoten en appel over. Schenk de dressing erover en schep door. Bestrooi ter garnering met nog wat maanzaad.
  8. 8. Verhit de olie in een koekenpan en bak de tartaar speciaal om en om bruin net gaar van binnen in ca. 6 minuten aan iedere kant. Serveer de tartaar speciaal met de salade en de hasselbacks.