Skip to main content

Tarte tatin van peer met kardemon en kaneelroom

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 3 stuk(s) Conference peer

In Huis

  • 220 g Bloem
  • 175 g Boter
  • 1 stuk(s) Eieren
  • 50 g Kristalsuiker
  • 4 el Kristalsuiker
  • 15 stuk(s) Kardemompeulen
  • 1 mespunt Zout
  • 125 ml Slagroom
  • 1 tl Kaneel
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de (koude) boter in kleine blokjes. Doe bloem, 125 g van de boter, ei, een beetje zout en 3 el suiker bij elkaar in de keukenmachine en kneed er een deeg van. Wikkel in plasticfolie en leg 30 minuten in de koelkast.
  3. Schil de peren. Halveer en verwijder het klokhuis. Snij elk stuk weer in drie stukken.
  4. Verwarm in een steelpan de rest van de boter met 50 g suiker en de zaadjes uit 15 kardemompeulen. Niet roeren! Laat het geheel licht karamelliseren en giet het in een dichte bakvorm.
  5. Leg de peren met de bolle kant naar beneden op de karamel zodanig dat de hele bodem bedekt is.
  6. Rol het deeg uit tot een ronde lap die twee centimeter groter is dan de bakvorm en leg de deeglap over de peren. Stop de randen een beetje in en bak de taart in ongeveer 40 minuten tot het deeg mooi bruin is.
  7. Laat 5 minuten afkoelen en keer de taart om op een plat bord.
  8. Klop de slagroom op met 1 el suiker en de kaneel. Serveer de taart met wat kaneelroom.
  9. <br>Let op: gebruik voor dit recept een dichte bakvorm van 24 cm doorsnede. Geen springvorm!