Skip to main content

Tarte tatin van tomaat en rode ui met courgettesoep

Vegetarisch

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Rode ui
  • 2 bakje(s) Cherrytomaatjes
  • 2 pak(ken) Vers bladerdeeg
  • 1 stuk(s) Ui
  • 2 stuk(s) Courgette
  • 1 scheutje(s) Room
  • 1 krop(pen) Botersla

In Huis

  • scheutje(s) Olijfolie om te bakken
  • 2 tl Suiker
  • 1 klontje(s) Boter
  • 2 el Balsamicoazijn
  • naar smaak Peper en zout
  • 2 tl Tijm
  • 2 stuk(s) Bouillonblokje
  • 1 liter Kokend water
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt elders deze week ook room nodig.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de rode ui in parten. Haal het bladerdeeg uit de koelkast.
  3. Verwarm de olijfolie in een pan en bak de rode ui aan met wat zout en peper. Voeg daarna de suiker toe en laat kort karamelliseren.
  4. Doe de gewassen tomaatjes in een kom en voeg de uien toe. Smelt in dezelfde pan een klontje boter en giet dat over de tomaten en de uien, schraap al het aanbaksel erbij. Breng op smaak met de balsamico-azijn en peper en zout.
  5. Vet een ovenschaal in met olie en doe het tomaten-ui mengsel in de schaal. Bestrooi met tijm.
  6. Leg het bladerdeeg over de tomaten en vouw/duw het deeg tussen de rand.
  7. Bak de tarte tatin 30-40 minuten in de oven. Als het deeg te bruin wordt, zet dan de oven op 160 graden en voeg nog 10 minuten aan de baktijd toe.
  8. Maak intussen de courgettesoep. Zet de waterkoker aan. Snipper de ui en snij de courgette in stukken. Fruit de ui en courgette en voeg dan bouillonblokje(s) en kokend water toe. Kook zachtjes 15 min. Pureer met een staafmixer en voeg een scheutje room toe.
  9. Haal de tarte tatin uit de oven en laat heel even rusten. Leg een groot bord op de ovenschaal en keer het geheel om. Serveer met de courgettesoep en een simpele groene salade met dressing naar keuze.