Skip to main content

Tarte tatin van ui en prei met Hollandse geitenkaas

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 gram prei
  • 1 ui
  • 100 gram Hollandse salade geitenkaas

In Huis

  • 60 gram boter
  • 2 el kristalsuiker
  • 8 vellen bladerdeeg
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Verwijder de buitenste bladeren van de prei. Snij in stukken van 3 cm. Spoel voorzichtig het zand weg. Zorg dat de ringen in elkaar blijven zitten. Snij de ui in halve ringen.
  3. Neem een metalen taartvorm van 22 cm doorsnede en verhit hierin 40 g boter met 1 eetlepel water totdat de boter gesmolten is. Zet de stukken prei rechtop en opeengepakt in de taartvorm zodat ze zo blijven staan. Voeg de ui toe en stoof 5 minuten afgedekt op middelhoog vuur.
  4. Smelt in de tussentijd de rest van de boter met de suiker in een pan. Schenk zodra het heet is rondom de ui en prei in de taartvorm.
  5. Plak de plakjes bladerdeeg aan elkaar en snij er een grote cirkel uit die iets groter is dan de omtrek van de taartvorm. Zorg dat de stukken prei strak tegen elkaar blijven staan. Leg het deeg erover en druk de rand rondom omlaag. Prik enkele gaatjes in het deeg om de stoom te kunnen laten ontsnappen. Bak de taart in 15-20 min, totdat het deeg goudbruin en gaar is. Check of het niet te snel gaat.
  6. Snij de geitenkaas in stukjes.
  7. Haal de taart uit de oven, schud de taartvorm even heen en weer zodat de taart loskomt. Leg een bord op de vorm. Leg je hand er stevig op en keer de pan in een keer om. Eventuele losse stukjes prei en ui druk je weer terug in de taart.
  8. Verdeel de blokjes feta over de taart. Strooi er wat zout en peper over.