Skip to main content

Tarweschotel met geroosterde groenten en tomatensalsa

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g Snelkooktarwe
  • 1 bakje(s) Cherrytomaatjes
  • 2 stuk(s) Lente-ui
  • 2 stuk(s) Venkel
  • 1 stuk(s) Courgette
  • 2 stuk(s) Rode puntpaprika

In Huis

  • 6 el Olijfolie (extra vierge)
  • 3 el Citroensap
  • naar smaak Zeezout
  • snufje(s) Cayennepeper
icon package

Recept stappen

  1. Kook de tarwe volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de salsa. Snij de tomaten en lente-ui in hele kleine stukjes. Meng met het citroensap, de olie, cayenne peper of fijngehakte verse rode peper. Breng op smaak met zout. Zet koel tot gebruik.
  3. Verhit de BBQ of grillpan.
  4. Snij de courgette in lange dunne plakken. Snij de venkel in dunne plakjes. Halveer de paprika's en verwijder zaad en zaadlijsten. Kwast de groenten in met wat olie en grill de groenten mooi beetgaar en met mooie grillstrepen.
  5. Leg de tarwe op een grote schaal. Verdeel de groenten erover en schep de salsa erover.