Skip to main content

Tempeh pepesan (tempehpakketje) met boemboe van Bartje, geroerbakte paksoi en jasmijnrijst

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Jasmijnrijst
  • 1 zakje(s) Boemboe
  • 600 g Witte kool
  • 400 g Tempeh
  • 2 stuk(s) Paksoi

In Huis

  • 2 el Plantaardige olie
  • 3 el Ketjap manis
  • 1 teentje(s) Knoflook
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. 2. Zet 50 gram rijst pp op in 100 ml water pp en kook zachtjes (!), zo nodig met een vlamverdeler, in 10 minuten gaar en droog. Schep om en laat nog 10 minuten staan.
  3. 3. Verhit de olie in een wok en fruit de boemboe zachtjes aan. Snij intussen de witte kool in kwarten, verwijder het hart en snij in dunne reepjes.
  4. 4. Haal de helft van de boemboe uit de pan en hou apart.
  5. 5. Voeg de witte kool bij de boemboe in de pan, bak al omscheppend een paar minuten, voeg een scheutje water toe, dek af en laat ca. 8 minuten beetgaar smoren.
  6. 6. Scheur de tempeh in brokken, doe in een mengkom en voeg de achtergehouden boemboe en de ketjap toe. Hussel goed om zodat de tempeh bedekt is.
  7. 7. Snij het wit van de paksoi in plakjes en het blad in repen en was met behulp van de slacentrifuge. Hak de knoflook fijn.
  8. 8. Scheur een groot vel folie per persoon af en verdeel de witte kool over de vellen. Verdeel de tempeh over de witte kool en maak de pakketjes goed dicht. Leg gedurende ca. 10 minuten in de oven.
  9. 9. Verwarm wat olie in dezelfde wok en voeg de paksoi toe. Voeg na 2 minuten de knoflook toe en schud om. Serveer de rijst en paksoi bij de tempehpakketjes.
  10. PS. Deze boemboe heet Ikan Pepesan hetgeen vispakketje betekent. Voor de Vegakrat gebruiken wij deze boemboe met tempeh. De boemboe zelf is geheel vegetarisch!